Новозeландски съпруг и съпруга починаха от естествена смърт през девет часа след

...
Новозeландски съпруг и съпруга починаха от естествена смърт през девет часа след
Коментари Харесай

Съпрузи починаха в един и същи ден след 61-годишен брак

Новозeландски съпруг и съпруга починаха от естествена гибел през девет часа след 61 години брак, заяви ДПА.

86-годишният Питър Бедфорд и неговата 83-годишна брачна половинка Рут са умряли на 14 май.

" Добре е, че си отидоха дружно. Щяха да са изцяло изгубени един без различен ", сподели щерка им Каролин Бедфорд пред локалния уебсайт Стъф, написа novini.bg.

Питър Бедфорд е признат в болница в събота вечерта. " Мисля, че мама реши, че той няма да се върне ", описа щерка им. Рут Бедфорд е умряла в дома си в северния новозеландски остров Кайтоке в 10 сутринта на 14 май, брачният партньор й я последвал няколко часа откакто схванал за гибелта й.

Питър Бедфорд емигрирал от Англия в Нова Зеландия след Втората международна война, където срещнал бъдещата си брачна половинка. Двамата сключили брак на 30 декември 1957 година

Докато гибелта на съпрузи на часове разстояние един от различен е относително рядко събитие, феноменът " гибел от тъга " е обект на редица проучвания.

Изследване на Харвард откри през 2013 година, че вероятността човек да се спомине нараства с 30% през първите три месеца от гибелта на неговата брачна половинка.

Скръбта е извънредно стресираща, изключително за по-възрастните хора със Синдром на съкрушеното сърце, наименуван още Стрес-индуцирана кардиомиопатия или Кардиомиопатия такоцубо. Тя може да покоси сътрудник, който преди този момент е бил здрав.

Жените са по-предразположени да изпитат неочакваната и интензивна болежка, сходна на инфаркта, провокирана от надигането на стресовите хормони след гибелта на брачна половинка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР